jakthundsträning jakthundskola tranulökarnas kennel

Jag hinner inte med att skriva om alla träningshundar, många finns även under "Nyheter"... och här kommer min nya träningssida: "Tranulökarnas hundskola"!

Kolla även här för mina fina träningshundar fr.o.m. 2020!

 

Jag hade fantastiska träningsdagar med den här lilla mannen och hans supertrevliga husse och matte. Sune är en valp från Frank Alvegg i Norge efter "Bele vom Fleckenbühler Land" och "Anton vom Halbemonder Horst". En riktigt bra valp, som lär sig otroligt snabbt och som jobbar väldigt fokuserat och med stor viljan att göra allt rätt. Det var en glädje att jobba med den här hunden och med Linn och Erik, som gör ett fantastiskt jobb med honom. Det känns en underbar harmoni mellan dem tre. Jag är supernöjd efter de här träningsdagarna! Tusen tack att ni kom och lycka till vidare! Sune blir en riktigt bra jakthund - det kan jag lova!
Via fb fick jag de här fina orden av Sunes matte: "Tusen tack för en otroligt lärorik helg, nu har vi massor att jobba vidare med hemma! Vi är mer är nöjda alla 3 och vilken ära för oss att få komma till dig i Orsa med den kunskapen och erfarenheten du bär på! En helt fantastisk helg och du är en underbar människa Anke!" Tusen, tusen tack, Linn!!!

Marie och Laban laddar innan första jaktsäsongen

Så roligt att träna med "bra material"!
Hade 2 supertrevliga träningsdagar med Faron von der Grünbacher Sonnleit'n. Han är 6 månader gammal, väldigt klok och lär sig otroligt snabbt. Riktar man hans temperament och fokus på äkta utmaningar, så jobbar han väldigt koncentrerat och bra. Han jobbade fint på släpspår med bra apport, gjorde super vattenarbete och blev mycket förig under träningen. Han vill jobba och är på väg till en riktigt bra jakthund. Tack, Atle, för 2 härliga träningsdagar och tack för dina fina ord:

"Det er meg som skal takke Anke. Vet nesten ikke hva jeg skal si, men det føles som om jeg l rte mer på disse intensive treningsdagene enn på alle årene med Kleiner Münsterländer til sammen. Hvis vi klarer å omsatte all denne l rdommen i praksis, kommer dette til å bli veldig bra. Tusen takk for to veldig hyggelige og sv rt l rerike treningsdager."

Jag hade härliga träningsdagar med Mia och Kerstin (HirschFänger’s Walkyria), 11 månader. Är mycket nöjd med matte och hunden. Kerstin har utvecklats väldigt bra. Hon har mycket temperament, men så snart hon är i rätt ”mode”, så är hon lättlärd, förig och väldigt fokuserat. Hon jobbade fint på blodspår, ”stop” fungerar toppen för unga åldern, hon älskar vatten, har bra stånd och lugnt och fint sök. Apport kunde vi fixa till så att jag var imponerad hur fint det gick idag. Härlig hund och duktig matte! Tack, Mia för fina orden:

"Det är jag som ska tacka dig, Anke, för hur proffsigt du läser av både hund & matte så du på bästa möjliga sätt kan hjälpa oss göra om göra rätt, eller bara putsa på det som redan fungerar det är för mig värt så otroligt mycket.
Tack fina du för all din kunskap & hjälp."
 

Jag är mycket stolt över mina tyska träningshundar som tränade hela 2 veckor hos oss inför sina höstprov i Tyskland. De klarade proven suveränt. Elliot vom Herteler 180 poäng på HZP och Laika vom Münsterland blev även provvinnare på VGP med 338 poäng i första pris. Tack, Kirsten och Claudius för förtroendet och stort grattis!!! 

sommarträningsläger

Trevliga träningsdagar med lilla Laban (14 veckor) och hans underbar familj. Laban var mycket duktig. Allt var nytt för honom och han lärde sig otroligt snabbt. Första blodspår, första apport och allt annat vi tränade gick jättebra - inte sist p.g.a. familjens skickliga tjejer stora och små.

Dagen därpå fick jag föjlande mejl:

"Det kändes som att vakna till en ny hund idag. Han är lugnare och mycket trevligare att ha att gøra med. Du är fantastiskt duktig med kleiner. Det är en fin ras. Barnen berättade att hon Anke är ett proffs på hundar. Vore väl konstigt om de inte sa det efter all tid du lagt ner på att lära dig. Kände samtidigt att jag ville berätta att vi är otroligt nöjda och kommer snart tillbaka."

Tack! Blev rörd och glad över fina ord! Alltid kul att höra om hundträningens positiva effekter. Alla kommer att trivas bättre - inte sist hunden själv.

Träning med Laban

********

Det är en stor glädje för tränaren när kundarna lyckas med sina hundar och mest glädje när man får höra detta via mejl:

"Har både igår och idag apporterat torrand och "färsk" orre i skogen UTAN lina ca 30-50 m. Han springer rätt ut, letar, hämtar och travar tillbaka till mig direkt!! Tack för hjälpen!"

Elle och Kiroz är ett oerhört duktigt team.
 Lycka till under kommande jaktsäsongen!

Elle och Kiroz
Elle och Kiroz


*********

Viltjägarens Anni
Viltjägarens Anni
Anni med and
Kerstin (Hirschfängers Walkyria), 5 månader I början av januari hade jag glädjen att träna med Kerstin  (Hirschfängers Walkyria). En mycket trevlig, klok och vaken unghund som lärde sig snabbt under träningsdagen. Matte Mia hade redan jobbat väldigt bra innan, så att apportträningen fungerade utmärkt. Med en tydligare kommunikationen blir träningen nu effektivare och Kerstin ska bli en fantastiskt samarbetande jakthund.
Dagen efter träningen fick jag det här trevliga mejlet:  
"Tusen tack för igår en mycket givande dag, längtar redan till nästa gång men först blir det träna, träna & åter träna. Men med en tydligare matte så är hon en ny hund redan idag.
En sak till som hände idag, när jag klipper klorna på hundarna brukar jag lägga dom på rygg mellan mina ben, Kerstin har alltid protesterat (bråkat) när hon ska ligga på rygg. Idag tog jag och la henne på rygg för att kolla klorna och inte en protest hon bara la sig ner och slappnade av direkt & det känns inte som att det var en slump. Tack än en gång för igår!"
Tusen tack, Mia! Även för en tränare är det härligt med beröm. Den värmar och gläder! TACK!  
Dags igen för Chaplin
Karolin med Indy
Karolin med Indy
Lilla Indy jobbade bra under 2 träningsdagar. Hon fick lite läxor och redan dagen efter träningen fungerade allt som önskat. Det är en jätterolig träningseffekt som jag får uppleva ofta att hundarna tar sig med mycket och dagen efter träningen ser man stora förändringar. Superkul!
Fortsätt lika engagerat, Karolin! Ni gör ett jättebra jobb!

Trogen Chaplin hälsade på igen. Jättekul med honom och Rebekka. Hon gör ett fantastiskt jobb med den här starka hanhunden. Chaplin och Antonia blev bästa vänner...
Caplin och Antonia
Järpmyrens Kiroz
Kiroz har lärt sig mycket under kort tid och det är en stor glädje att jobba med honom och hans människor. Jag ser fram emot nästa träningen - han blir snabbt bättre och bättre...
Herrskapets Pil (Chaplin)

Chaplin igen...

Han blir förnuftigare och förnuftigare. Alla unga vilda pojkar blir förr eller senare stor. Vilken tur. Han var duktigt och matte med!  Tack för rolig besök!

 

Tranulökarnas Bakira hälsade på för lite träning. Det visade sig att hon är en apport-naturtalang. Att hon är suveränt på blodspår visste vi redan. Hon är en energisk liten dam som är på vägen att blir vuxen. Värsta tiden är över, Arne.
 

Nele & Kira
Viltjägarens Anni apporterar
Viltjägarens Anni inkallning

Anni jobbade bra under en frostig träningsdag på Tallhed. Hon är en apport-talang, inkallningen är tipptopp och första blodspår efter min metod att visa alla blodsdroppar fungerade utmärkt. Hon är en glad, men lite för försiktig hund som älskar att samarbeta. Tack för en trevlig dag med hund och husse!

Anni stannar
Anni blodspår

Dags för Chaplin igen. Stor blev han. Hjärnan är fortfarande barnslig och redan lite tonårig - inte lätt den här åldern.

Ändå tränade vi i snö och kylan och han fungerade jättebra.

Vad snyggt han blev! En riktig bra Münsterländer-hane med energi och bra mentalitet.  

Herrskapets Pil (Chaplin)

Lilla Ixi kom igen under hösten
för att fräscha upp sina kunskaper.

Hunden fungerar och behöver bara
träning, träning, träning...

IXI
Viltjägarens Anni
Viltjägarens Anni

Lilla Anni är speciellt duktig med apport, lättlärd och duktig med ståndarbete. Kanske ska simstilen förbättras litegrann.

Anni, jag lovar att din husse kommer att lära sig allt han behöver för att föra dig. Jag såg att du kan!

 

Roligt att jag fick träna med Laika vom Münsterland.

En väldigt snygg och duktig tjej. Se själv:

Laika klarade 4 veckor senare sin HZP i Tyskland
med fantastiska 180 poäng! Stor grattis!!!

Laika vom Münsterland
Ruben

 

Jag är glad att fick välkomna den här snygga exemplet av en annan jakthundsras. Engelska settern Ruben är en mjuk, klok hund och det var roligt att jobba med honom och att träffa hans trevliga ägare.   

Herrskapets Pil (Chaplin)
Herrskapets Pil (Chaplin)

Nu börjar livets allvar, lilla Chaplin (12 veckor gammal)!

En energisk och trevlig hund, som lär sig snabbt och ihop med matte Rebecka blir han ett bra jaktteam. Kul att ni tränade på Tallhed. Jag ser fram emot att träffa er igen!

 

Wildbachberger Gabi
Wildbachberger Gabi

Lilla Gabi har en imponerande jaktlust. Hon tog mården och kom med den trots att den var nästen lika tung som hon själv. Jättekul att jobba ihop med lika duktiga husse och matte! Ser fram emot att träffa syskonen Gabi och Glimra igen!

 

Ixi
Ixi

Ixi hoppade spontant in i en liten träningspaus jag tänkte göra mellan systrarna Glimra och Gabi. Det var en glädje att träffa den här lilla tjejen vid 11 veckors ålder. Hon verkar bli tuff, är lugn, uppfattar snabbt och är otrolig bra på inkallning. Läxa till nästa träning: Ixi, du ska simma mycket under den här fina sommaren - vi såg att du kan och vad skoj vi hade... 

   

Wildbachberger Glimra
Glimra och Toni

3 månader och redan väldigt duktig! Glimra blir med hjälp av Henrik säkert en riktigt bra jakthund. Hon är lugn, klok, visadede ett fantastiskt ståndarbete och älskade vatten.

 

 

Leonardo är en charmig och duktig hund. Han och hans husse tränade hårt och fick belöning: Full poäng på provet! Grattis till båda killarna!
Dessutom har snygga Leonardo fått "excellent" på utställning. Grattis!

Leonardo vom Vechtetal
Leonardo vom Vechtetal

 

Iza har utvecklats väldigt bra. Hon jobbar som terapi- och jakthund.

Iza vom Eichenkamp
Iza vom Eichenkamp
Leo och Toni hade roligt
Det gick upp och ner...

I november var det dags för träning med Leonardo igen. Han har blivit en snygg 8 månaders hane, som är lydigt och duktigt.

Målet var att träna apport, stanna och stanna i samband med vilt. Vi kom fram i stora steg därför att Fredrik hade jobbat bra under sommaren. Små korrigeringar här och där, men det är väl mening med träning. Duktig hund och duktig förare och därför var jag mycket nöjd och får titta tillbaka på en jättetrevlig, givande helg. Tack Fredrik, Sara, Matilda och Erik för besök!!

Ett fint par?
Apport över hinder. Det blev avancerat!!

 

Iza har varit på Tallhed för en veckas jaktträning. Stefan, Kattis och Jesper gjorde ett fantastiskt jobb. Hunden är lydig och trygg och trivs tydligen i familjen.

Iza full fart
Iza på fältet
Iza och sin kusin Antonia är bästa vänner
Iza innan spårarbete
Iza spårar lugn på blodspår
Första vattenapport

Vi tränade apport, sök, släpspår, blodspår, vatten-apport, lydnad, skott, passivitet och mycket mer. Iza var en duktig elev. Under arbete är hon väldigt lugn och högkoncentrerad. Hon är snäll och lättlärd, samtidigt har hon passion och egen vilja.

I leken såg man att hon är en självsäkert liten dam med mycket temperament, som har inga problem med starkare hundar utan kämpar till kraften tar slut och det kan ta tid .

En trevlig, givande vecka med supertrevliga människor.

Tack Stefan, Kattis, Jesper och Iza för besök!   

Leonardo
Leo - vattenarbete
vattenapport
loss

I början av juli fick jag besök av 5 månader gamla Leonardo och hans trevliga familj för att träna lite för jakt.

Leo är en mycket bra uppfostrad hund. Hans lydnad är imponerande. Alla i familjen är väldigt konsekventa och Fredrik gör ett jättebra jobb med sin lilla jaktkompis.

Vi tränade spår, apport, stånd för fåglar, vatten-apport, "down" och testade hundens skottfasthet.

Leo är en lugn och snäll hund. Han är väldigt uppmärksam, har stor arbetsvilja, jaktintresse och är mycket fokuserad på sin förare. Han har alltid ett öga på honom - det visar tydligt deras nära och bra relation till varandra.

Speciell fint var Leos spårarbete. Han har tydligen en bra nos och stor spårintresse. Hund och förare passar bra ihop. Härligt att se deras samarbete. 

Leo är skottfast och vi fick redan höra sikt-skall.

En lyckad helg i solsken. Jag är superglad över Fredrik och Leonardo. Utan tvekan blir de ett bra jakt-team.

Trevlig umgås och avkoppling. Leo och Toni blev vänner.
"Down" är någonting "allvarlig" - bra gjort, Leo!
Nele, Antonia, Iza
Nele, Antonia, Iza

Iza besökte oss på Tallhed i 4 månaders ålder. Hon är mycket väl uppfostrat, tuff och samtidigt jättesnäll och lättlärd. En riktig fin hund med otroligt duktiga husse, matte och "storebror". 

Jag är glad att få se, hur bra hunden utvecklar sig. Iza blir säkert en jättebra jakthund! Hon ska komma till träning i juli - jag ser fram emot och ska berätta!

Iza vom Eichenkamp
Nele och Iza