Jakthundsträning Dalarna, Jakthundskola Dalarna

Bred sortiment av specialdummys

Här kommer träningsredskap du kan köpa hos oss - antingen på plats eller via mejl:

anke.meyer@leoforst.de

Torkat träningsvilt

Eftersom fryst träningsvilt håller bara ett fåtal gånger och måste slängas efter 2-3 gångers användning kom jag till en mycket bättre metod att träna med äkta vilt utan risken att hunden rullar sig i ruttnat vilt istället för att apportera.

Jag använder till 90% torkat släppvilt, som funkar exakt lika bra och håller många år!!

Med änder och kaniner funkar det även att träna 99% med torkat vilt. Här spelar vikten ingen roll. Skulle dock innan prov/jakt träna 1-2 gånger med fräscht vilt. I alla fall minskar torkat vilt antalet av nödvändiga fräscha djur betydligt.

Eftersom att torkat vilt är mycket lättare ersätter en torkat räv inte helt träningen med en tung, fräsch räv, men träningen med torra räven minskar även antalet släppräv betydligt.

Man kan ha en torkat kanin, and eller även räv när som helst i ryggsäcken under hundpromenad eller även på semester lika som en dummie. Med fräscht vilt ser det lite annorlunda ut...

Torkat träningsvilt
torrräv
torrduvor

Dummies

Jag söker alltid efter bra dummies och importerar de bästa. Vanliga dummies finns i alla jakt- eller djurbutiker här i landet, men efter speciella får man hålla utsikt även utomlands.

De här två är speciellt bra:

Anden har form, storlek och vikt av en äkta and och är bra för hunden att hålla säkert. Fasanen har möjlighet att sätta doften på.

Dummie på höger sidan är gjort för att fylla på med sand för att variera vikten. Ideal för att höja vikten successivt och börja träna tyngre apport i sikt på större fåglar och räv. 

Bra i vatten och på land! Dummys av marknadens ledare! Made in USA.
För att variera vikten!
Running rabbit är den prisvärda versionen av en fjärrstyrd duvkastare, som kostar omkring 4.000 kronor. Running rabbit överraskar din hund och du kan träna lydnad, stopp och mycket annat med den...
Springande kanin
Bra för inkallning och "down"


Visselpipa

ACME, dubbelton,
orange, 9cm

 

 

Otrolig hållbara jaktkoppel (original klättra-rep) med äkta horn gör det här kopplet unikt. Jättelätt. Det här är det enda kopplet jag har med under jakt i fallet man behöver oväntat koppla hunden eller hundarna. Kopplet kan varieras för en eller två hundar.

Klick här för att läsa mer om dogscootern

 

Vi säljer fina breda mjuka neoprenhalsband från ezy-dog
och har blivit återförsäljare för bästa eftersöksgrejerna
på marknaden: spårsele och spårlina från tyska tillverkaren
Niggeloh.
Det bästa är bara bra nog för din hund. Ett måste för kvalitetsfetischister som vi är.