Jakthundsträning Dalarna, Jakthundsskola Orsa

De här grejorna kan du köpa hos oss:

Kontakt: anke.meyer@leoforst.de

Torkat träningsvilt

Eftersom fryst träningsvilt håller bara ett fåtal gånger och måste slängas efter 2-3 gångers användning kom jag till en mycket bättre metod att träna med äkta vilt utan risken att hunden rullar sig i ruttnat vilt istället för att apportera.

Jag använder till 90% torkat släppvilt, som funkar exakt lika bra och håller flera hundliv, alltså många år!!

Med änder och kaniner funkar det även att träna bara med torkat vilt. Här spelar vikten ingen roll. Skulle dock innan prov/jakt träna 1-2 gånger med fräscht vilt. I alla fall minskar torkat vilt antalet av nödvändiga fräscha djur betydligt.

Eftersom att torkat vilt är mycket lättare ersätter en torkat räv inte helt träningen med en tung, fräsch räv, men träningen med torra räven minskar även antalet släppräv betydligt.

Man kan ha en torkat kanin, and eller även räv när som helst i ryggsäcken under hundpromenad eller även på semester lika som en dummy. Med fräscht vilt ser det lite annorlunda ut...

Torkat träningsvilt
torrräv

Dummys

Jag söker alltid efter bra dummys och importerar de bästa. Vanliga dummys finns i alla jakt- eller djurbutiker här i landet, men efter speciella får man hålla utsikt även utomlands.

De här två är speciellt bra:

Anden har form, storlek och vikt av en äkta and och är bra för hunden att hålla säkert genom pälsytan. Den torka inom minuter och kan användas i vatten och på land. Alla hundar älskar den här dummyn och jobbar mycket gärna med den.

Dummyn på höger sidan är gjort för att fylla på med sand för att variera vikten. Ideal för att höja vikten successivt och börja träna tyngre apport i sikt på större fåglar och räv. 

Bra i vatten och på land!
För att variera vikten!
Bra för inkallning och "down"


Visselpipa

ACME, dubbelton,
orange, 9cm