Kleiner Muensterländer Jakthundsträning jakthundskola

Här visas träning av Tranulökarnas avkommor: 
Tranulökarnas Elda
Tranulökarnas Famous-Zeiss
Tranulökarnas Easton
Tranulökarnas Elton
Tranulökarnas Dennis!
När Dennis (2 år) kommer till träning har jag stora förväntningar. Jag känner den här lugna, föriga hunden väl, fick följa hans utveckling och hade till min glädje honom ofta på besök för lite träning. Efter träningen idag kunde jag bara säga: ”Nu är han en färdig jakthund”. Sällan att man har känslan att en hund verkligen är färdigt tränat. Vi tränade idag mycket jaktnära. Han klarade alla uppgifter säkert och suveränt. Jag var mycket imponerat och tycker att husse och matte kan vara mäktigt stolta över Dennis’ lyckat jaktutbildning. Snart börjar jaktsäsongen och jag kan bara säga: ”Jaga nu så mycket ni kan! Jag önskar skitjakt! Ni har en riktig bra jakthund åt er sida”! Jag är jättenöjd och glad!

En härlig träningsdag med Tranulökarnas Dino, 2 år. Han har blivit vuxen och en väldigt fokuserad, förig, självsäker, duktig jakthund. Vi tränade apport, stopp, blodspår, vattenarbete och lite allmän lydnad. Är mycket nöjd och stolt över hunden. Tack, Samuel och Britt-Marie, att ni kom! Ni gör ett fantastiskt jobb!

E- och F-valpar har uppdrag att simma mycket under första sommaren. De är lydiga! Toppen! Elton och Holly träffades även för att simma tillsammans! Härligt!

31 grader i skuggan - ändå hade vi härliga träningsdagar på Tallhed. Är supernöjd med Tranulökarnas Elton, Easton och Famous Zeiss (4 månader gamla). Tränade blodspår, stopp, apport, släppspår, vatten, kommunikation, koppel, inkallning och mycket mer... Alla tre är vattenglada, lugna och jobbar väldigt fokuserat och koncentrerat. Är mycket stolt över mina valpar och tacksam över så duktiga engagerade valpägare!! 

Tranulökarnas Elton med kanin
Ola med Easton efter bra vattenapport
3 tjejer jobbar

Tranulökarnas Elton, Easton och Famous Zeiss -
bara 4 månader gamla och redan så duktiga:


Sju dagar träning ligger bakom mig.
En underbar tid med Tranulökarnas Cato, Cido och Cora och hundarnas 3 hussar.
Vi tränade mycket jaktnära. Alla tre jobbade otroligt fint. Duktiga, lugna hundar - precis som jag önskar mig avkommorna av min kennel.
Tack att ni kom och tack för ert engagemang för era hundar!

Cato, Cora och Cido

Vilken underbar dag!
Första valpträningsdagen var en stor succé! Elva av tolv valpar i 12 veckors ålder kom. Är mycket tacksam och rörd att alla åkte extrem långa vägar hit. Valparna var mycket duktiga. De är redan starka, stabila personligheter. Man känner tydligt att alla är glada och trygga i sina nya familjer.
Vi tränade på fältet (reviering, apport och stop), i skogen (blodspår, koppel, skott) och vid vatten (apport, simmande).
Efter valpträningen är innan valpträningen – jag ser mycket fram emot nästa valpträningsdag på 28. september!

Haha, i samma takt -  hundar lär sig genom att kopiera...
Blodspår
Majmånaden slutar med 4 intensiva, mycket trevliga träningsdagar med Tranulökarnas Cido, Cato och Cora. Underbara hundar med underbara hussar som jobbade hård trots extremt varma temperaturer. Fokusen låg på apport på fält, i skogen och vatten, men att förbättra hundarnas impulskontroll och lydighet är så klart lika viktigt hos 1 åriga hundar. Jag är mycket nöjd med utveckling av hundarna sedan sista träff. Otroligt engagerade hundförare som kommer snart att få lön för all arbete de lägger ner.  
Sem med Cora
Mikael med Cato
Gunter med Cido
Tranulökarnas Cido
Mikael och Cato
Tranulökarnas Cora
Tranulökarnas Cora
Tranulökarnas Cido
Anke och Dino

Hund och tränare trött efter en lång träningsdag
på fält, i skogen och i vatten.

Tranulökarnas Douglas
Tranulökarnas Douglas

Jag är mycket nöjd efter 2 träningsdagar med Dino och Douglas. Mest imponerat var jag över Douglas otroligt bra "down" med röst och visselpipa.  Dinos styrka var hans suveränitet och lugnet. Båda visade fina apport, jobbade jättebra på blodspår och i vatten och verkar vara tuffa jakthundar med stor jakt- och arbetslust.

Skönt att se mina hundar i så pass engagerade händer! Fortsätt på samma fantastiska sätt!

Tranulökarnas Dino
Bra vattenapport!
Tranulökarnas Dennis med rävdummie
Tranulökarnas Dennis med kanindummie

Medan matte cyklade "Siljan Runt", tränade husse med Dennis på Tallhed. Efter 160 km cyklade matte även hit. Det blev alltså 200 km - grattis, cykelgalning Camilla!

Dennis var lika duktig på annat sätt. Riktig bra apport har han lärt sig från Patrik. Han älskar att simma och att apportera från vattnet och han är en super förig och lugn hund. Är supernöjd. Fortsätt likadant! Dennis blir en riktig bra jakthund!

Tranulökarnas Dennis
Tranulökarnas Dennis
Vad har Dino blivit stor...
Två tonåriga D-valpar (Debbie och Dino) kom till träning och vi jobbade 2 dagar med ledarskap, kroppsspråk, apport, stopp, koppel, släpspår, skott, eftersök och vatten. Duktiga hundar i värsta åldern. Tack, Kjell och Samuel, att ni kom! Ni får se: allt blir enklare när hundarna har blivit lite äldre. Bara fortsätt på vägen med samma stor och bra engagemang!

Inkallningen med visselpipan sitter fast. Den här tonen sugar mina valpar in samtidigt med mammas mjölk här i kenneln.
Debbie och Dino
Tranulökarnas Dino
Anke med Tranulökarnas Debbie
Kjell med Tranulökarnas Debbie
Samuel med Tranulökarnas Dino
Christian och Caesar
Jag är mycket nöjd efter träningen
med Tranulökarnas Caesar.
En otrolig bra relation mellan
herre och hund - fantastiskt att se!!
 

Dags att simma, pojkar! Jag gav allt och fick vad jag ville se!
Båda simmade och mina fötter med...

Två bröder simmar och Anke blir blött...
3 D-valpar kom för träning till Tallhed och vi tränade mycket trots sommarens häftigaste regn. Alla 3 jobbade otroligt bra och jag är mycket nöjda med Douglas, Dino, Dennis och deras duktiga hundföräldrar!!! Tack att ni kom!
Tranulökarnas Dino helt genomblött och trött
Tranulökarnas Douglas i samma situation...
Tranulökarnas Dennis
Tranulökarnas Dennis
Tranulökarnas Dennis
Tranulökarnas Dennis

Tranulökarnas Douglas gjorde en träningssnabbis på Tallhed. 12 veckor ung och redan så duktigt och temperamet har han... 

Tranulökarnas Douglas
Douglas & Ellinor
Tranulökarnas Clara

 

Tranulökarnas Dino kom för 2 dagar till Tallhed för lite träning. Alla jaktliga uppgifter uppfyllde han suveränt: bra apport på fält, i vatten, i skogen och fint blodspår. Stoppet kunde vi "finslipa" litegrann. Hans impulskontroll är lovande. Vi hann även att träna andra moment som t.ex. ljudlös kommunikation som jag tycker är viktig och smidig under jakten och förenklar hela samvaron. Dinos matte var mycket duktig med detta och ska ha nytta av den här träningen i framtiden t.ex. under koppelpromenad med hunden. Jag är jätteglad att jag fick träffa Dino igen - en lugn, trevlig, självsäker och väldigt snygg hane. Lycka till med kommande jaktsäsongen, husse och hund! Tack att ni kom hit!

Tranulökarnas Dino med familj

 

Jag fick träna i 2 dagar med Tranulökarnas Don och var väldigt, väldigt nöjd. Otroligt förig, fokuserat, lugn, balanserat, lättlärd och i harmoni med husse och hela familjen. Aldrig sett en ettåring som gick lika bra i koppel. Han fick sitt namn efter sin berömda morfar "Don vom Münsterland". Don, Du kan vara mycket stolt över ditt barnbarn!!! Tack, Martin! Du gör ett fantastiskt jobb med hunden!!

Tranulökarnas Don


Tranulökarnas Bessa till träning på Tallhed:

Energiknippet Bessa blir lugn och fokuserat i träningen - det var jättekul att se. Skönt om man får ner temperamentet och får hundar i koncentrationsmode under träningen. Det funkar med alla mina hundar och det är väldigt viktigt. Temperament får de väl ha, men i rätta moment...

Är mycket, mycket nöjd med Bessa och husse Jocke!!

Mer bilder - klicka här!

Tranulökarnas Bessa
Tranulökarnas Bessa

1. Valpträningsdag för C- och D-kullen: 15. och 16. juli 2017!

Vi hade 2 intensiva dagar med mycket dynamiska unghundar vid bara 3 månaders ålder.

Tack till alla som kom hit för att träna med sina valpar!

Vi tränade kommunikation, ledarskap, koppel, blodspår, skott, apport, vatten, passivitet, stånd, stopp och social umgås.

Jag är mycket nöjd med mina valpar. Eftersom att jag fick träffa 13 av 15 valpar har jag fått ett bra översyn över båda kullar och kan konstatera att C- och D-kullens anlag är toppen! 2 kullar med mental starka hundar - precis efter min smak.

Alla hundägare är mycket engagerat och gör fantastiska jobb! Jag kan inte tacka tillräckligt mycket för detta!

Ni gör mig mycket glad! Tusen tack! Fortsätt på samma sätt!

Nästa valpträningsdag: 28. och 29. oktober 2017 

Valparna kände igen "hemmet".
Första apportträning för Tranulökarnas Dino
Antonia och Cisco
Tranulökarnas Cisco
från vänster: Dino, Cido, Clara, Dennis, Casper, Cato
Tranulökarnas Dennis
Tranulökarnas Dennis
Tranulökarnas Cato
Tranulökarnas Casper
Tranulökarnas Casper
Tranulökarnas Clara
Gänget första dagen
Tranulökarnas Cora
Tranulökarnas Cato
Tranulökarnas Cido, Dino och Cato
Tranulökarnas Bessa
Tranulökarnas Bessa med tungapport
Tranulökarnas Bessa

Jocke har gjort ett fantastiskt jobb med Bessa. Hon har lärt sig en riktig bra "apport" och det behövdes bara lite, lite finjustering för att kunna säga: perfekt. Är det dags för finjusteringar jobbar vi redan på högsta nivå och så kan jag bara säga: "Toppen, Jocke, kör vidare - det blir superbra".
 
Jocke med Bessa
Bessa helt fokuserat
Tranulökarnas Bilbo
Tranulökarnas Bilbo

Emil och Bilbo har blivit ett DREAM-TEAM!!

Samarbete och kommunikation mellan hund och förare fungerar jättebra.
Bilbo är väldigt duktig på land och i vatten. Emil, du gör ett fantastiskt jobb!!! 

Tranulökarnas Bilbo
Tranulökarnas Bilbo
Tranulökarnas Bessa
Tranulökarnas Bessa

Bessa (7 månader) är på väg att bli en bra jakthund. Jocke och Sofia är väldigt engagerade och kommer att lyckas bra med projektet. Inte lätt med en tonårig tuff Münsterländer...

Tranulökarnas Bessa
Tranulökarnas Bessa

 

Precis som sin bror Bagger är Bilbo på rätt väg...

Tranulökarnas Bilbo
Tranulökarnas Bilbo

 

Bagger, 7 månader, jaktpassionerad och vattenglad - han blir bättre och bättre...

Tranulökarnas Bagger
Tranulökarnas Bagger