Tranulökarnas kennel för kleine münsterländer

Mitt avelsmål är att avla friska, duktiga, lugna och mentalstarka allroundjakthundar för jakt!!!! 

Idén att avla kom utifrån. Efter första fantastiska hunden "Lotta vom Rehfalkenhorst" fick vi vår andra Münsterländer av kenneln "vom Wolfsbau".

Nele har i Tyskland mycket kända föräldrar: "Don vom Münsterland" och "Komtessa vom Wolfsbau". Vi är nära vänner med Wolfsbau-kenneln och hälsade på ofta under Neles uppväxt. Jaktträningen, jakt och jaktprov visade mer och mer att Nele hade speciellt bra anlag och egenskaper.

Nele vom Wolfsbau, 4 månader gammal

Till exempel är hon ovanligt lugn och tyst i vardagen, har en väldigt stor jaktlust och en extremt bra viltskärpa. Hon är även en mycket bra viltfinnare och allt det här i kombination med hennes  stora mentala styrka gjorde att uppfödaren rekommenderade: "Ni måste avla på den här hunden!"

Det finns massvis av fina, snygga hundar, men viktigast är att de fungerar tillfredställande under jakt och klarar av alla situationer i livet med människor. Nervösa, oroliga hundar är inte bra för jakten och inte i övriga livet heller. Nele är en mentalt mycket stark hund.

Nu har Nele lämnat 20 fina valpar och får vid 8 års åldern sluta med avelsjobb. Hon ska i framtiden jobba bara på jakt. Hennes underbara egenskaper gav hon vidare och nu får dottern Antonia ta över avelsjobbet. Hon är mentalt lika stark och jaktligt lika duktig.

Tranulökarnas Antonia