tranulökarnas kennel för kleine muensterländer jakthundsträning jakthundskola

Antonia & Nele med C- och D- kullen

G-kullen -  planeras vår 2021

F-kullen -  23/3 2019

E-kullen -  20/3 2019

D-kullen - 17/4 2017

C-kullen -  3/4 2017

B-kullen -  9/12 2015

A-kullen -  5/6 2013


Tranulökarnas A-kull

Alla våra valpkullar uppfyller Svenska Vorstehklubbens och Tyska Münsterländerverbundets avelsmål och är godkända parningar såväl i Sverige som i Tyskland.

Jag väljer ut avelshundar väldigt noga och levererar mina valpar till de som uppskattar det samt det intensiva sättet hur vi lever ihop med och präglar våra valpar under deras uppväxt.

När A-kullen flyttade kunde alla valpar simma, hade hört flera skott, lyssnade på sina namn och visselpipan, hade tränat på vilt som skogsfåglar, rådjur och räv, hade åkt bil flera gånger och hade varit mycket i skogen och naturen.

B-kullens valpar hade förstås inte simmat, men var vana vid djup snö och kyla. Allt annat hade de "tränat" lika som A-kullen.

C- och D- kullen var mycket i skogen och vid vattnet, hade all träning de andra kullar hade också och var även rumsrena vid leverans.

Jag jobbar heltid och alltså väldigt intensiv med mina valpar när jag har valpkullar. De får springa lös på hela 2000m²- tomten och inne i huset. Valpköpare får mycket rapport och kort under uppväxten i kenneln och hjälp och mycket instruktioner för uppfostring och träning.

Då tar jag mig friheten att ha lite anspråk till mina valpköpare också:

Vi förväntar av våra valpköpare att de tränar hundarna väldigt noggrant och på ett respektfullt sätt mot hunden. Min metod skulle jag beskriva som "positiv och stenkonsekvent". Bara genom en bra jaktträning kan man få fram alla värdefulla egenskaper våra hundar har.

Jag hjälper gärna till med träning och vi kommer att ha 2 valpträningsdagar. De två valpträningsdagar ingår i priset. Utöver detta får mina valpköpare 20% rabatt på mina träningspriser.

Att följa hundarnas utveckling är mycket viktigt och intressant för mig.

När valpen levereras är den registrerad i SKK, veterinär besiktigad, avmaskad, vaccinerad och ID märkt.

Vi förbehåller oss rätten att fritt välja valpköpare efter våra personliga synpunkter och vår egen bedömning!

Du kan gärna ta kontakt via mejl:  anke.meyer@leoforst.de

Jag brukar träffa alla valpköpare personligt innan jag bestämmer mig.