jakthundsträning jakthundskola tranulökarnas kennel för kleiner muensterländer

Jag får stolt presentera min tredje avelstik: Tranulökarnas Gjende. Hon är resultatet av mer än 10 års avelsarbete. Många fina valpar kunde vi leverera till passionerade jägare och vi hör nästan dagligen jakthistorier av mycket nöjda jakthundsägare. Det gör oss mycket glad och stolt.
Tranulökarnas Gjende är min drömjakthund. Hon har allt en sådan behöver. Hon har fantastiskt skall - hon skallar på sikt och löpan. Hon är mycket vattenglad. Hon har redan sedan första jaktsäsongen en extrem jaktklokhet, som imponerar mig under varje jaktdag. Hon är en mycket mentalstark tik och samtidigt väldigt förig. Den kombinationen är vad jag var ut efter under alla år. Mitt avelsmål var alltid mentalstarka hundar som jobbar för sin förare och läser jägarens tankar. En sådan hund är Gjende. Väldigt lugn och förnuftig redan vid ung ålder. Dessutom är hon en väldigt vacker tik med fina A-höfter. Jag är så glad att allt stämmer hos den här hunden.
  
Tranulökarnas Antonia

Nele har lämnat alla sina fina egenskaper vidare till nästa generation. Antonia och hela A-kullen har blivit precis som önskat. Bra jakthundar med fantastiska anlag för jakt och samtidigt är de lugna och mentalt starka.

Nele vom Wolfsbau och Caesar aus der Wolfskammer var en väldig bra kombination och jag är stolt och glad att kunna presentera min andra avelstik:

VJP, HZP, VGP 1.pris ÜF, sil, sg-v-54, M. 12, LN, HD-A

 Tranulökarnas Antonia

Hon var väldigt övertygande under "mästerprovet" VGP och visade att hon är en värdig efterföljare efter topp-tiken Nele vom Wolfsbau.

Under VPS kunde hon få skallintyg LN, som visar att hon jaga klövvilt med skall.

Trots alla fina meriter sker min bedömning av en jakthund under jakt och vi kan konstatera att Antonia är jätteduktig. Hon har stor jaktlust, men jobbar ändå lugnt och koncentrerat. Hon är väldigt förig, lydig och framförallt kan jag absolut lita på henne. Vi är ett fast ihopsvetsat jaktteam och enda skillnaden mot mamma Nele är Neles otroligt stora erfarenhet, men det kommer med tiden. 

Antonia har fått excellent på exteriörbedömning.

Hon fick 12 poäng på sin mentalitet. 10 poäng är mycket bra, 12 är en ovanligt och sällsynt betyg i Tyskland!! 

För mer information om Antonia klicka här! 


Tranulökarnas Antonia
Nele och Antonia

Nele vom Wolfsbau klicka för HZP- resultat

Nele vom Wolfsbau

ZB 09-0701 ny: SE 57293/2012

brunskimmel

spl.(spårskall), sil. (siktskall),

VBr (Verlorenbringer, säkert apportör på jakt)

HZP 179 P. - Provvinnare

Int. BZS: sg-sg-53 (very good-very good-53)

HD-A, HD-fri, HQ=0,95

 

På Zuchtschau i Tyskland beskrevs Nele så här av Bernd-Dieter Jesinghausen:

"Elegante, ruhige Hündin mit typvollem Kopf und dunklem Auge."

"Elegant, lugn tik med rastypiskt huvud och mörka ögon."


Vår avelstik Nele är en mycket tuff tik. Hon visade redan som valp tydligt att hon har en egen vilja.

Redan under uppväxten märktes det att hunden har en stor viltskärpa och är mentalt stark. Ingenting gör Nele orolig - hon är lugn och suverän i alla olika miljöer och framförallt under jakten. Hon är en jaktkamrat som är koncentrerad och effektiv i sitt jobb under alla jaktformer. Med sin klokhet förstår hon snabbt vad som gäller och hon är väldigt flexibel under olika jaktsituationer.

När hon blev vuxen hade hon lärt sig, vem som bestämmer och är nu oerhört lydig.

En tuff jakthund med alfa-ambitioner är lite mer krävande under uppväxten, men med en konsekvent och bestämd hand får man snart mycket lön för all möda man har lagt ner.

Fågeljakt, rådjursjakt, vildsvinsjakt - hon tar vad som kommer och jobbar i bra samarbete med jägaren som kan styra hunden efter sina behov. Grunden för det här fina samspelet mellan hund och förare är förstås vår nära relation till hunden.

Tillsammans med människor och framförallt barn är hon hur mjuk och snäll som helst - en hund med två sidor: en mycket duktig jakthund och även en tillgiven familjemedlem.


Nele vom Wolfsbau