kleiner münsterländer schweden sverige dalarna vorsteh valpar

Website auf deutsch Websida på tyska (Website auf deutsch) - klicka på flaggan! Dagens nyheter från
Tranulökarnas Fliza
(5 månader gammal)!
Tusen tack, Lena, för spännande rapporten:
"På vår morgonpromenad så springer Fliza lös, plötsligt tvärstannar hon och fryser till is. Hon står perfekt med svansen rakt ut o lyft ben. Hon står i någon minut o sedan går hon ner i diket, upp flyger en fasankyckling. Det blev inget kort då jag hade två andra monster att hålla i. Stolt matte".Nere Tranulökarnas Elda
i hennes otroligt fint jaktområde.

Tranulökarnas Fliza
Tranulökarnas Elda

 

Nu får jag dagligen jaktberättelser - härligt!!
Det här var Eccos första eftersök: "Igår kväll sköt Bosse ett rådjur, som Ecco fick spåra - det gjorde han kanonbra. 30 m på ett gärde sen över en stengärdsgård och sen 30 m i skogen - han är så duktig!"
Grattis Bosse och Ecco! Tack Eva för rapporten och bild!

Första eftersök för Tranulökarnas Easton också.
Grattis Ola och Easton! Tack för bilden!

Tranulökarnas Ecco
Tranulökarnas Easton
Tranulökarnas Dennis!
När Dennis (2 år) kommer till träning har jag stora förväntningar. Jag känner den här lugna, föriga hunden väl, fick följa hans utveckling och hade till min glädje honom ofta på besök för lite träning. Efter träningen idag kunde jag bara säga: ”Nu är han en färdig jakthund”. Sällan att man har känslan att en hund verkligen är färdigt tränat. Vi tränade idag mycket jaktnära. Han klarade alla uppgifter säkert och suveränt. Jag var mycket imponerat och tycker att husse och matte kan vara mäktigt stolta över Dennis’ lyckat jaktutbildning. Snart börjar jaktsäsongen och jag kan bara säga: ”Jaga nu så mycket ni kan! Jag önskar skitjakt! Ni har en riktig bra jakthund åt er sida”! Jag är jättenöjd och glad!

Tranulökarnas Elton, Easton och Famous Zeiss -
bara 4 månader gamla och redan så duktiga:

Tranulökarnas Elton med kanin
Ola med Easton efter bra vattenapport
3 tjejer jobbar

31 grader i skuggan - ändå hade vi härliga träningsdagar på Tallhed. Är supernöjd med Tranulökarnas Elton, Easton och Famous Zeiss (4 månader gamla). Tränade blodspår, stopp, apport, släppspår, vatten, kommunikation, koppel, inkallning och mycket mer... Alla tre är vattenglada, lugna och jobbar väldigt fokuserat och koncentrerat. Är mycket stolt över mina valpar och tacksam över så duktiga engagerade valpägare!! 

Mycket glad över alla fina bildar av "mina" hundar som tydligen njuter av sommaren i fulla drag:

Ännu mer sommarbilder
Tranulökarnas Elton

Alla hundar brukar älska fjällen!
Kul om de får chansen att njuta den härliga naturen!

Tranulökarnas Elton njuter för fullt svenska fjällvärlden.

***********

Nele och Antonia njuter utsikten över hela Jotunheimen och mycket mer från underbara Glittertinden (2 465 m). 
Eftersom snön har smält under sista åren har berget blivit nr. 2 och högsta berg Skandinaviens blev Galdhöpiggen (2 469 m). Vi har varit på båda två, men Glittertinden är min favorit!

Innan härliga dagen på Glittertinden gjorde jag en 4 dagars tält-tur ensam med mina hundar. Turen gick från Gjendesheim till Glitterheim, över Glittertind till Spiterstulen, sedan till Leirvassbu och vidare till Gjendebu. En krävande och härlig tur för hundarna och mig.  Sådana turer där man befinner sig i extrema omgivningar och kommer kroppens belastningsgräns nära svetsar ihop och skapar oförglömliga minnen.  

Nele och Antonia på Glittertind (2.465 m)

En härlig träningsdag med Tranulökarnas Dino, 2 år. Han har blivit vuxen och en väldigt fokuserad, förig, självsäker, duktig jakthund. Vi tränade apport, stopp, blodspår, vattenarbete och lite allmän lydnad. Är mycket nöjd och stolt över hunden. Tack, Samuel och Britt-Marie, att ni kom! Ni gör ett fantastiskt jobb!

E- och F-valpar har uppdrag att simma mycket under första sommaren. De är lydiga! Toppen! Elton och Holly träffades även för att simma tillsammans! Härligt!

Fina sommarbilder av E- och F-kullen
Tranulökarnas Famous Zeiss

Så härliga midsommarbilder från alla håll!

Midsommarhundar
Roliga nyheter från D-kullen: Tranulökarnas Dimbrá klarade viltspårprovet.
En superglad matte skrev: "Vi har tränat blodspår sedan Dimbrá flyttade hit, men de senaste månaderna har vi övat lite extra. Idag har jag och Dimbrá nämligen gått vårat första spårprov! Ett anlagsprov. Det gick jätte bra!! Hon fick så mycket beröm av kvinnan som bedömde provet. Hon sa att Dimbra var lättläst, noga, bra tempo och fina anlag! Hon trodde inte alls att det skulle vara några problem att klara ett prov i öppen klass - så det får kanske bli ett framtida projekt! Det är ju så kul att jobba med världens bästa Dimbrá! "
Vad glad jag blev och stolt över er! Bra jobbat, Karin och Dimbrá!

Vilken underbar dag!
Första valpträningsdagen var en stor succé! Elva av tolv valpar i 12 veckors ålder kom. Är mycket tacksam och rörd att alla åkte extrem långa vägar hit. Valparna var mycket duktiga. De är redan starka, stabila personligheter. Man känner tydligt att alla är glada och trygga i sina nya familjer.
Vi tränade på fältet (reviering, apport och stop), i skogen (blodspår, koppel, skott) och vid vatten (apport, simmande).
Efter valpträningen är innan valpträningen – jag ser mycket fram emot nästa valpträningsdag på 28. september!

Apport!
Haha, i samma takt -  hundar lär sig genom att kopiera...
Blodspår
Tranulökarnas Fina-Holly


Sju dagar träning ligger bakom mig.
En underbar tid med Tranulökarnas Cato, Cido och Cora och hundarnas 3 hussar.
Vi tränade mycket jaktnära. Alla tre jobbade otroligt fint. Duktiga, lugna hundar - precis som jag önskar mig avkommorna av min kennel.
Tack att ni kom och tack för ert engagemang för era hundar!

Cato, Cora och Cido
Tranulökarnas Elda
Tranulökarnas Easton, 10 veckor gammal

Valparna är nu 10 veckor gamla och trivs allihopa bra i sina nya hem. De har gjort sig bekanta med katter, får, andra hundar, mobilladdare, dammsuger, vattenslang, rådjur, älgnattlega, skog, sjöar, fjäll, handelsträdgård, byggvaruhus och många, många människor.
Tack för alla fina bilder jag fick!!!

E- och F-kull 10 veckor

Efter valparna hade flyttat ut fick tikarna
lite omväxling, avslappning och konditionsträning.

Nele och Antonia i Lökken/Danmark - avslappning efter valpkullarna
Tranulökarnas Elda, 7 veckor gammal
Tranulökarnas Elton, Ester och Ecco
Morgonpromenad med alla valpar - 5 veckor gamla
Tranulökarnas Einar
Prägling på rådjur
Tranulökarnas Elsa
E- och F-kull
Tranulökarnas Ecco
Antonia med E- och F-kull
E- och F-kullen växer
Nu är alla ögonen öppna!

Tranulökarnas F-kull:
Nele vom Wolfsbau fick på 23. mars 4 tikar.

Nele med F-kullen

Tranulökarnas E-kull:
Tranulökarnas Antonia fick på 20. mars 4 hanar och 4 tikar.

En underbar kull
Antonia & Nele

Tranulökarnas E- och F-kull 2019

Valpning E- och F-kull: vecka 12

Leverans E- och F-kull: vecka 20

Jaktliga meriter av alla 3 hundar pratar för sig själv, men ännu viktigare är att alla 3 föräldradjur jagar intensivt och bevisar nästan dagligen att de är jätteduktiga jakthundar. Alla 3 jagar allround, har bra skall och bra viltskärpa. Den har de visat under många vildsvins- och rovdjursjakter. Alla 3 ställer vilt med bra ståndskall. De förkortar lidandet av skadat vilt genom att går direkt mot strupen och avfångar viltet själv. Mina tikar är även duktiga trädskällare. Valparna kommer att präglas intensivt under tiden i kenneln. De ska lära känna alla viltslag, skog, fält, vatten, visselpipan och skott.

Nele & Anton & Antonia
Anton vom Halbemonder Horst